Author Topic: Błąd tłumaczenia - wersja polska  (Read 6145 times)

Offline netgrafik

  • New
  • *
  • Posts: 6
  • Priority Boosts: 0
Błąd tłumaczenia - wersja polska
« on: November 15, 2014, 12:29:43 PM »
Witam!

Po instalacji programy w wersji polskiej pojawia sie okienko z błedem



Wersja programu - 7.2 / trial / czysta instalacja

System - Windows 8.1 / x86




Offline hanemach_gt

  • Volunteer User Moderator
  • Member++
  • *****
  • Posts: 271
  • Priority Boosts: 4
  • Gender: Male
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #1 on: November 15, 2014, 01:54:28 PM »
Skontaktowałem się z deweloperem w tej sprawie. Myślę, że zostanie to szybko naprawione.  :)
[img width= height=]http://imageshack.com/a/img913/7827/On37F9.gif[/img]

Offline Jeremy Collake

  • Administrator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 5136
  • Priority Boosts: 132
  • Gender: Male
  • The Lasso
    • Bitsum
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #2 on: November 15, 2014, 01:57:14 PM »
I am not sure what has happened here. I don't see any obvious build error.

Can you check your security software logs to see if it detected a false positive and potentially quarantined that file?

I'm still looking for alternate possibilities and doing some testing though.
Software Engineer. Bitsum LLC.

Offline netgrafik

  • New
  • *
  • Posts: 6
  • Priority Boosts: 0
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #3 on: November 16, 2014, 10:09:14 AM »
Uzywam Eset Smart Security 8 - w logu kwarantanny nie ma wpisu dotyczacego pliku "pl_rsrc_polish.dll"

Bład wystepuje:

- po instalacji  programu z zaznaczona opcja instalacji w jezyku polskim - po kliknieci na "OK" w  okienku bledu program przelacza sie na angielski interfejs 

- oraz przy uruchomionym programie przy probie zmiany interfejsu do wersji polskiej.

Przy zmianie do innych wersji jezykowych jest ok.

Problem pojawil sie w wersji 7.1. Wczesniej bylo ok.

Przy nadpisaniu polskiego pliku jezykowego z wersji 7.0 na wersje 7.2 jest ok.

Offline hanemach_gt

  • Volunteer User Moderator
  • Member++
  • *****
  • Posts: 271
  • Priority Boosts: 4
  • Gender: Male
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #4 on: November 16, 2014, 12:15:41 PM »
Przekazałem deweloperowi te informacje. Przeprowadzi dalsze testy związane z tym błędem.
[img width= height=]http://imageshack.com/a/img913/7827/On37F9.gif[/img]

Offline netgrafik

  • New
  • *
  • Posts: 6
  • Priority Boosts: 0
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #5 on: November 16, 2014, 01:18:23 PM »
Ktos miał tez podobny problem (patrz: uzytkownik LassoTeam):

http://www.dobreprogramy.pl/Process-Lasso,Program,Windows,15431.html

Offline Mike

  • New
  • *
  • Posts: 1
  • Priority Boosts: 0
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #6 on: November 17, 2014, 04:06:12 AM »
Mam dokładnie ten sam problem (Win XP). Po zmianie języka na wersję angielską Process Lassso wszystko OK!
Problem pojawil sie w wersji 7.1. Wczesniej bylo ok.
Tak jak u mnie.
Problemem nie jest raczej zestaw do zabezpieczenia komputera bo ja mam Spyshelter Firewall i ten problem występuję:(.

Offline netgrafik

  • New
  • *
  • Posts: 6
  • Priority Boosts: 0
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #7 on: December 17, 2014, 01:10:49 PM »
W wersji finalnej 7.4 błąd występuje w dalszym ciągu (czysta instalacja) ...

Offline hanemach_gt

  • Volunteer User Moderator
  • Member++
  • *****
  • Posts: 271
  • Priority Boosts: 4
  • Gender: Male
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #8 on: December 17, 2014, 02:24:01 PM »
Przepraszam za opieszałość związaną z tym uciążliwym błędem. Skontaktowałem się z deweloperem i nadał zajściu wysoki priorytet.

Życzę cierpliwości.  :)
[img width= height=]http://imageshack.com/a/img913/7827/On37F9.gif[/img]

Offline Jeremy Collake

  • Administrator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 5136
  • Priority Boosts: 132
  • Gender: Male
  • The Lasso
    • Bitsum
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #9 on: December 17, 2014, 02:34:43 PM »
Server or Workstation edition?

32 or 64 bit build?
Software Engineer. Bitsum LLC.

Offline netgrafik

  • New
  • *
  • Posts: 6
  • Priority Boosts: 0
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #10 on: December 18, 2014, 05:25:15 AM »
Workstation Edition  (Trial)

32 bit build

-----------------------------------------------------------

My system: Windows 8.1 / x86



Offline hanemach_gt

  • Volunteer User Moderator
  • Member++
  • *****
  • Posts: 271
  • Priority Boosts: 4
  • Gender: Male
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #11 on: May 17, 2015, 05:25:05 AM »
Problem był związany z procesem budowania polskiej biblioteki z zasobami. Niedogodność została prawdopodobnie rozwiązana. Proszę osoby dotknięte tym problemem o informację zwrotną.
[img width= height=]http://imageshack.com/a/img913/7827/On37F9.gif[/img]

Offline netgrafik

  • New
  • *
  • Posts: 6
  • Priority Boosts: 0
Re: Błąd tłumaczenia - wersja polska
« Reply #12 on: May 17, 2015, 06:41:44 AM »
Po aktualizacji do wersji 8.0.7.5 polskie tłumaczenie działa poprawnie.

(Windows 8.1 / x86)

Podziękowania dla ekipy